Нафтові магнати стають ключовим джерелом фінансування для Трампа, – Bloomberg

Поділитися:

Керівники нафтових компаній стають дедалі важливішим джерелом фінансування для Дональда Трампа, оскільки титани галузі відкривають свої гаманці, щоб підтримати його кампанію на другий термін у Білому домі.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Серед мільярдерів, які підтримують Трампа, є Келсі Уоррен, головний виконавчий директор оператора трубопроводів Energy Transfer LP; Гарольд Хамм, засновник Continental Resources Inc.; і Джефф Хільдебранд, генеральний директор Hilcorp Energy Co.

Минулого тижня Трамп шукав додаткової підтримки, збираючи кошти в Мідленді, штат Техас, у центрі плодотворного Пермського басейну, та Х’юстоні, самозваній «енергетичній столиці світу». Ці заходи базуються на травневих подіях з донорами в Далласі та Х’юстоні, а також на закритому круглому столі з питань енергетики з керівниками в клубі Мар-а-Лаго Трампа у Флориді.

Керівники та співробітники нафтових компаній стали важливим джерелом фінансування для Трампа, оскільки його база збору коштів звузилася. Відповідно до даних кампанії, проаналізованих OpenSecrets, ця галузь наразі є його четвертим за величиною джерелом готівки, піднявшись на шість позицій порівняно з виборчим циклом 2020 року.

Ця динаміка підкреслює міцніший зв’язок між нафтовою промисловістю, Республіканською партією та її прапороносцем Трампом. Незважаючи на те, що енергетичні боси давно розраховували на республіканських союзників у Вашингтоні для просування своїх політичних пріоритетів, ця увага посилилася із занепадом нафтових демократів у Палаті представників і Сенаті.

Глави нафтових компаній стали для Трампа «майже бездонною криницею грошей», сказав Тайсон Слокум, директор енергетичної програми спостережної групи Public Citizen. «Нафтові компанії на одному рівні — і вони мають дуже зріле лобіювання та канал впливу на DC».

Нагадаємо, після бурхливого початку року на фондовому ринку трейдери зважають на низку ризиків: від економічних побоювань до невизначеності процентних ставок та страху перед виборами.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...