Китай висловив власні плани щодо закінчення війни в Україні

Поділитися:

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї заявив, що Пекін продовжуватиме просувати власне бачення завершення російсько-української війни і намагатиметься переконати більшість країн світу підтримати його пропозицію про політичне врегулювання конфлікту.

Про це, як повідомили в МЗС КНР, очільник відомства сказав на зустрічі в Санкт-Петербурзі з секретарем Ради безпеки РФ Сергієм Шойгу, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Китай продовжуватиме працювати над формуванням у міжнародної спільноти збалансованої, об’єктивної і раціональної точки зору щодо «української кризи» (так у КНР називають агресивну російську війну проти України – ред.), аби досягнути міжнародного консенсусу і створити необхідні умови для швидкого припинення бойових дій», – сказав Ван.

За його словами, в українському питанні Китай дотримується об’єктивної та справедливої ​​позиції і зосереджений на сприянні політичному врегулюванню «кризи».

У повідомленні зауважується, що Шойгу, своєю чергою, повторив позицію Росії щодо війни, подробиці якої не розкриваються, привітав запропонований Китаєм і Бразилією «консенсус із шести пунктів» та висловив задоволення «широким визнанням цього консенсусу міжнародною спільною».

Нагадаємо, учасники парламентського саміту країн «Групи семи» закликали Китай чинити тиск на Росію, аби вона припинила військову агресію проти України.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...