Китай може одним телефонним дзвінком призвести до завершення війни РФ проти України, – Bloomberg

Поділитися:

У Фінляндії вважають, що залежність РФ від Китаю зараз рекордна. Отже, Китай має такий вплив. Що може одним телефонним дзвінком посприяти завершенню кривавої війни Росії, яку вона веде в Україні.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий”.

Саме таку заяву зробив днями президент Фінляндії Александр Стубб: «Росія зараз дуже залежить від Китаю. Один телефонний дзвінок президента Сі Цзіньпіна вирішив би цю кризу. Якби він (Сі Цзіньпін, – ред.) сказав: «Час починати мирні переговори», Росія була б змушена це зробити. У них не було б іншого вибору».

Також від повідомив, що союзники розчаровані тим, яку підтримку Піднебесна висловлює та надає країні-агресорці Росії. Зокрема, йдеться про те, що Пекін поставляє Москві не тільки запчастини для зброї, але й технології. А на додаток саме Китай допомагає РФ обходити санкції та міжнародні торгові обмеження.

Натомість у Китаї таку пропозицію вже відхилили. Зокрема, речниця МЗС Мао Нін у середу на черговому прес-брифінгу в Пекіні сказала: «І Китай, і Росія є незалежними великими державами. Китай не створив українську кризу. Ми завжди будемо стояти на боці миру та діалогу, підтримувати комунікацію з відповідними сторонами, включаючи Росію, і відігравати конструктивну роль у політичному врегулюванні кризи».

Нагадаємо, російського диктатора Володимира Путіна в Україні не влаштують незначні здобутки. Його апетити задовольнить лише захоплення Києва.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
5 Липня 2024 року - 17:07
Команда українського криптомедіа Incrypted організувала в Києві масштабну конференцію Incrypted...
4 Липня 2024 року - 21:48
У Міністерстві економіки України нагадали алгоритм бронювання від мобілізації для підприємства
4 Липня 2024 року - 18:17
Цьогоріч Скандинавія побила туристичні рекорди через спеку на європейських курортах
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...