Канада додатково вводить санкції проти росіян

Поділитися:

Канада продовжить санкції проти Росії та Білорусі. На цьому наголосив прем’єр-міністр Джастін Трюдо, виступаючи на саміті Кримської платформи. Зокрема, йдеться про санкції проти 62 фізичних осіб та одного оборонного підприємства Росії.

«Ми оголосимо про нові санкції ще 62 особам, а також одному підприємству оборонного сектора, яке бере участь у російській війні проти України», – сказав Трюдо.

З моменту незаконної анексії Криму Канада ввела санкції проти 1750 фізичних осіб та компаній із РФ.

Серед осіб, які потрапили під нові санкції, є чиновники російського уряду, включаючи російських федеральних губернаторів і керівників регіонів, члени їхніх сімей, а також посадовці підсанкційних структур оборонного сектору. Таке уточнення зробили у канадському уряді.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Канада запровадила кілька пакетів санкцій. Зокрема, під них потрапили президент росії владімір путін, глава МЗС росії Сергій Лавров, колишня гімнастка Аліна Кабаєва, голова центробанку росії Ельвіра Набіулліна. Канада також запровадила санкції проти російських компаній і обмежила експорт до росії. У період з 24 лютого по 7 червня Канада заморозила активів на суму понад 413 млн. канадських доларів (близько $320 млн.) в рамках економічних санкцій проти росії за порушення суверенітету України. Також Канада запровадила нові санкції щодо російської нафтової, газової, хімічної промисловості та інших секторів економіки.

Нагадаємо, нещодавно Канада виділила Україні 450 млн канадських доларів (близько 12,7 млрд грн) допомоги на закупівлю газу до опалювального сезону.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...