Останні новини:

Камала Гарріс пообіцяла перемогти двох ворогів: Дональда Трампа та «його екстремальний проект 2025», – Bloomberg

Поділитися:

У першому публічному виступі Камали Гарріс як провідного кандидата в президенти від Демократичної партії вона зробила важливу заяву. Зокрема, йшлося про обіцянку перемогти одразу двох ворогів.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Ця заява Гарріс ще сильніше привертає увагу до «Проекту 2025», 900-сторінкового консервативного маніфесту, очолюваного правою організацією Heritage Foundation, оскільки демократи використовують його, щоб продемонструвати потенційні загрози, якщо Трамп виграє Білий дім цього року.

Колишній президент каже, що його кампанія не пов’язана з «Проектом 2025» і не підтримує всі його ідеї. Тим не менш, понад 100 осіб, які очолюють цю роботу, раніше служили в його адміністрації, і багато її пропозицій тісно пов’язані з платформою Трампа та Республіканської партії.

План, який зазнає критики більш ніж через рік після того, як він став публічним, серед інших ініціатив пропонує скасувати правила щодо зміни клімату, зменшити захист працівників, замінити державних службовців прихильниками Трампа та ліквідувати департаменти освіти, торгівлі та внутрішньої безпеки.

Нещодавні опитування показують, що з кінця червня, коли демократи почали наголошувати на плані як на центральній частині своєї кампанії проти Трампа, відбулося різке зростання обізнаності та негативних поглядів на «Проект 2025».

Суперечлива «п’єса», розроблена вашингтонським аналітичним центром Heritage, була частково сформована корпоративними лобістами, які працювали для таких компаній, як Meta Platforms Inc., Dominion Energy Inc. і Verizon Communications Inc. Розділи були написані претендентами на керівництво федеральними агентствами під час другого терміну Трампа, деякі з них зараз лобіюють від імені компаній, які регулюються федеральним урядом.

«Це широко скоординована операція найбільш екстремальних представників консервативного крила Республіканської партії з інституціоналізації трампізму. Вони роблять це частково через власні крайні переконання, але вони також роблять це тому, що багато з них отримають від цього фінансову вигоду», — сказала Дженніфер Горн, політичний стратег і колишній голова Республіканської партії Нью-Гемпшира, яка не підтримує Трампа.

Нагадаємо, пройшовши бурхливий шлях до 2023 року, економіка США повертається на землю – сповільнюється, що добре для ФРС.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...
28 Серпня 2024 року - 12:35
У сучасному світі технології стрімко змінюють різні сфери нашого життя,...