Останні новини:

Іспанія передасть Україні систему ППО Hawk – подробиці

Поділитися:

Міністерство оборони Іспанії повідомило про постачання в Україну додаткового засобу протиповітряної оборони. Йдеться про зенітний ракетний комплекс Hawk.

Нова система ППО стане на захист українського неба вже у вересні. Про це повідомили у пресслужбі іспанського міноборони.

Голова оборонного відомства Іспанії Маргарита Роблес розповіла українському колегі Рустему Умєрову про майбутні постачання військової техніки. Також вона наголосила на важливому прогресі у підготовці українських військовослужбовців – кількість підготовлених солдатів досягла 5000.

Роблес оголосила про наступне постачання необхідних засобів, щоб вже у вересні Україна мала повністю боєздатну зенітну батарею Hawk. У міноборони Іспанії зазначили, що це допоможе збільшити можливості протиповітряної оборони України.

Hawk – зенітний ракетний комплекс середньої дальності виробництва американської компанії Raytheon Technologies. На озброєнні армії США цей ЗРК з’явився ще 1959 року, але мав кілька глобальних модифікацій.

MIM-23 Hawk розроблявся як комплекс зі знищення літаків, а вже потім модернізувався для протидії ракетам.

Імовірність знищення захопленої ракетами цілі становить 85%. Дальність виявлення цілей сягає 100 км, а дальність знищення – до 50 км.

У Сполучених Штатах Hawk був замінений системою MIM-104 Patriot у 1994 році, а повністю знявся з озброєння у 2002 році, коли на заміну прийшов переносний ЗРК FIM-92 Stinger. За часів Холодної війни з СРСР HAWK був основою протиповітряної оборони США.

Однак хоча Hawk і знято з озброєння у великій кількості країн, все ж таки залишається перевіреним рішенням, оскільки завдяки великій популярності комплекс точно не відчуватиме проблем з дефіцитом боєприпасів.

Нагадаємо, міністр оборони Великої Британії Джон Хілі заявив, що допомога Україні у боротьбі з російським повномасштабним вторгненням відповідає інтересам держав Північноатлантичного Альянсу. Кожній європейській нації важливо, щоб Україна перемогла.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...
28 Серпня 2024 року - 12:35
У сучасному світі технології стрімко змінюють різні сфери нашого життя,...