Франція надасть Україні винищувачі та інструкторів, – Bloomberg

Поділитися:

Макрон пообіцяв підтримку України. Зокрема, йдеться про надання Францією літаків-винищувачів та команди інструкторів, які навчатимуть українських військових. Україна, за словами Еманюеля Макрона, потребує такої допомоги негайно.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Макрон у своїй промові сказав також і про те, що зараз працює над створенням коаліції для відправлення інструкторів у відповідь на прохання Києва про підтримку.

«Ми збираємося розпочати нову співпрацю та оголосити про передачу Mirage 2000-5s. Ці літаки дозволять Україні захистити свою землю, свій повітряний простір. Тож із завтрашнього дня ми запустимо пілотну навчальну програму», – сказав лідер Франції під час інтерв’ю телеканалам TF1 і France 2.

Примітно, що ці обіцянки були надані у важливий для Франції день – день 80-ї річниці висадки в Нормандії, під час заходів, на яких були присутні світові лідери, включаючи Джо Байдена. Раніше у своїй промові на американському цвинтарі в Колвіль-сюр-Мер президент США поєднав цей історичний фон із боротьбою України проти Росії.

Всі союзники НАТО одностайно підтримують рішення Франції та разом нарощують зусилля щодо зміцнення оборони Києва. Третій рік Україна охоплена вогнем, а Росія навіть не думає збавляти обороти. Зараз, на думку експертів, імпульс передався РФ, бо Путін зміг вдало використати скорочення кількості боєприпасів та живої сили в Україні.

Нагадаємо, флагманський форум Путіна, як кажуть експерти, пропонує сцену його дітям та дітям російської еліти.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи