Останні новини:

Фінляндія обмежить в’їзд росіян

Поділитися:

Уряд Фінляндії обмежить в’їзд російських туристів у свою країну, для чого підготує відповідне національне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто на пресконференції в Нью-Йорку.

«Ми сьогодні вирішили почати підготовку національного рішення щодо того, як ми можемо обмежити туристичний потік або повністю запобігти йому, і це національне рішення може передбачати нове законодавство, яке буде ухвалене дуже швидко, або тлумачення чинного законодавства», – пояснив глава фінського МЗС.

За словами дипломата, розробкою нового рішення займається зовнішньополітичне відомство Фінляндії, а ухвалюватиме його парламент.

«Фінляндія не хоче бути транзитною країною навіть для шенгенських віз, які видають інші країни, і тепер ми хочемо поставити цей потік під контроль», – наголосив він.

Очільник МЗС Фінляндії нагадав, що країна звернулася до Європейської комісії з проханням видати загальні рекомендації про пропуск росіян на територію ЄС, «але не можна гарантувати, що цей крок станеться дуже швидко».

«Не існує ані моральної, ані етичної основи в тому, що в той час як росія веде війну проти України, подорожі росіян на відпочинок або канікули у Фінляндію чи інші частини Європи продовжиться як зазвичай», – сказав він.

Голова комітету парламенту Фінляндії з закордонних справ Юссі Халла-ахо вважає, що його країні слід зробити висновки з рішення про часткову мобілізацію в рф, особливо якщо йдеться про туристичні візи.

Нагадаємо, з 12 вересня набуло чинності рішення Ради ЄС про призупинення дії угоди про спрощення візового режиму з рф. Процес отримання віз до країн ЄС для росіян став значно тривалішим і дорожчим.

Крім того, 19 вересня набула чинності заборона на в’їзд до Естонії, Латвії, Литви та Польщі громадян росії з шенгенськими візами.

На фоні оголошеної президентом путіним мобілізації російські пабліки заповнені відео з 30-кілометровими чергами на виїзд громадян з рф, зокрема і у Фінляндію.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...