Джо Байден проведе зустріч з лідерами ЄС: що обговорюватимуть

Поділитися:

Президент США Джо Байден у п’ятницю, 20 жовтня, проведе у Білому домі переговори з головою Європейської Ради Шарлем Мішелем та президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Вони обговорять війну Ізраїлю та ХАМАС і підкреслять єдність у підтримці України.

Про це повідомляє Reuters.

Фон дер Ляєн заявила, що домінувати в дискусіях буде тема війни між Ізраїлем і ХАМАС та наземний наступ Ізраїлю на сектор Гази.

Крім того, лідери США та ЄС обговорять співпрацю у сфері нових і критично важливих технологій та торговельну політику.

Зокрема, йдеться про обговорення призупинення адміністрацією Байдена мита на імпорт сталі та алюмінію з ЄС за умови, що обидві сторони домовляться про заходи з усунення надлишкових потужностей у країнах з неринковою економікою до кінця місяця.

Крім того, одне з джерел Reuters повідомило, що обидві сторони досягли певного прогресу в угоді, яка дозволить електромобілям із критично важливими матеріалами, отриманими з ЄС — кобальтом, графітом, літієм, марганцем і нікелем — отримати часткові податкові пільги, проте угоду навряд чи завершать до майбутньої зустрічі.

Раніше фон дер Ляєн порівняла у своїй промові Росію та бойовиків ХАМАС, оскільки ціллю обох є цивільні мешканці, серед яких діти та немовлята.

Вона підкреслила, що як російський диктатор Володимир Путін, так і угруповання ХАМАС хочуть «стерти» Україну та Ізраїль з карти світу та закликала захистити демократії.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив, що наказав винищувачам, озброєним гіперзвуковими ракетами, розпочати цілодобове патрулювання над Чорним морем, посилюючи напруженість у відносинах із США на тлі війни в Україні та спіралеподібної кризи на Близькому Сході між Ізраїлем і ХАМАС.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
1 Жовтня 2024 року - 13:50
Мін’юст подав позов про конфіскацію активів російського олігарха Фрідмана та...
29 Вересня 2024 року - 22:38
У жовтні 2024 року Міністерство оборони України планує запустити новий...
27 Вересня 2024 року - 14:08
Найбільш затребувані на ринку праці – робітничі спеціальності