Декларацію G7 про безпекові гарантії для України підписав представник ЄС

Поділитися:

Підписана угода відображає всі сфери військової, фінансової, гуманітарної та політичної підтримки України з боку інститутів ЄС.

Європейський Союз став останнім із оригінальних підписантів вільнюської Декларації G7, який надав Україні свої зобов’язання щодо безпеки, повідомив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква.

Як наголосив Жовква, для ЄС це перший документ про довгострокові зобов’язання щодо безпеки, який полягає від імені Союзу з третьою країною.

Крім того, за словами Жовкви, підписання такого документа ще раз привселюдно закріплює невідворотність українського членства в ЄС.

Заступник глави офісу президента також додав, що підписана угода відображає всі сфери військової, фінансової, гуманітарної та політичної підтримки України з боку інститутів ЄС та держав-членів у рамках поточного бюджетного циклу на 2024-2027 роки та на 10-річну перспективу або до моменту вступу у ЄС.

Відповідно до документа, загальна допомога Україні та її народу з боку ЄС та його держав-членів становить майже 108 млрд євро, включаючи 39 млрд євро військової підтримки.

Символічне та час підписання Угоди – перед початком нового інституційного циклу в ЄС та через 2 дні після проведення першої міжурядової конференції, яка офіційно розпочала переговори про вступ України до ЄС. Дякуємо за підтримку партнерам. Впевнено крокуємо до заслуженого членства! – наголосив він

Зазначимо, що Україна вже підписала 20 угод у сфері безпеки з партнерами, включаючи такі країни як США, Велика Британія, Канада, Франція, Німеччина та ін.

Нагадаємо, що ЄС схвалив переговорні рамки для України: Зеленський провів ряд важливих зустрічей.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
29 Червня 2024 року - 23:06
В Україні з 1 липня розпочинається реєстрація електронних кабінетів вступників...
26 Червня 2024 року - 20:01
Це будуть стрілецькі підрозділи загальною кількістю 8 тисяч поліціянтів
26 Червня 2024 року - 19:52
26 червня Рада Євросоюзу продовжила тимчасовий захист для українців, що перебувають...
26 Червня 2024 року - 15:23
Бренд Schweppes з'явився в 1783 завдяки завзятості одного винахідника, який...