Данія проінвестує виробництво озброєння в Україні першою з країн Альянсу

Поділитися:

13 червня в межах роботи Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» міністр оборони України Рустем Умєров провів зустріч з міністром оборони Данії Троельсом Лундом Поульсеном та міністеркою оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен, повідомляє пресслужба Міноборони України.

Результатом зустрічі з Троельсом Лундом Поульсеном стало підписання Меморандуму за участі Рустема Умєрова та заступника міністра з питань стратегічних галузей Сергія Боєва щодо закупівлі озброєння та техніки в українських виробників.

«Це великий крок, оскільки Данія стала першою іноземною країною НАТО, яка інвестуватиме свої кошти у виробництво озброєння на території України. Це підтвердження того, що українська оборонна промисловість готова до співпраці на міжнародному рівні і здатна відповідати найвищим стандартам», — зазначив Рустем Умєров.

За словами Сергія Боєва, документ важливий тим, що сторони домовились про процедуру, за якою здійснюватиметься фінансування. Тож надалі цей процес відбуватиметься швидше.

«Більш того, цей механізм може бути реалізований також в рамках подібних домовленостей з іншими нашими партнерами. Ми вдячні уряду Данії за послідовність у своїй підтримці та конструктивний діалог, який призводить до реальних результатів», — сказав Сергій Боєв.

Водночас з міністеркою оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен підписали лист про наміри, який започатковує співпрацю між Україною та Нідерландами щодо підтримки нашого оборонно-промислового комплексу (ОПК).

Ці інвестиції є свідченням високої довіри до українських виробників та їх здатності забезпечувати якісну військову продукцію, підкреслив міністр оборони України.

Нагадаємо, данські партнери нададуть Запоріжжю 6 млн євро на когенераційні установки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Серпня 2024 року - 10:59
У Херсонській області запрацював перший у регіоні Мобільний аптечний пункт...
16 Серпня 2024 року - 14:47
Якщо запитати у киянина, про його улюблені ресторани, то ви...
14 Серпня 2024 року - 14:58
Редакція інтернет - видання "Перший Бізнесовий" приймає історії від бізнесу...
13 Серпня 2024 року - 13:00
Українська косметика як бізнес помітно постраждала з початку повномасштабного вторгнення...