Буданов розповів коли завершиться війна

Поділитися:

На зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) Кирило Буданов розказав про стан російського озброєння, економіки і суспільства. Зокрема він зазначив, що кінець 2025-початок 2026 року Росія вважає ключовим для власної перемоги у війні проти України.

“Якщо вони (росіяни – Ред.) не виходять з цієї війни умовними переможцями, вони на далеке майбутнє, яке можна прорахувати, це горизонт від 30 років, випадають взагалі з можливості бачити в Росії наддержаву”, – вважає український воєначальник.

У такому разі на світовій арені залишиться всього два головних гравці – США і Китай. Росія, за словами Буданова, в такому разі зможе розраховувати лише на регіональне лідерство, а це її не влаштовує.

Стан російського озброєння

За даними очільника ГУР, Росія вже вичерпала всі радянські запаси озброєння, але водночас вийшла на серйозний рівень у деяких позиціях нового виробництва.

Кирило Буданов

Автор фото,Ялтинська європейська стратегія (YES)

Підпис до фото,Виступ Кирила Буданова на зустрічі Ялтинської Європейської Статегії (YES)

Зокрема, росіяни зробили суттєвий прогрес у виробництві ракетних комплексів “Іскандер”, а також в кілька разів збільшили виробництво керованих авіабомб.

За останній тиждень росіяни застосували проти України близько 30 ракет різних типів, понад 800 керованих авіаційних бомб та майже 300 ударних безпілотників, заявив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні.

У плані РФ на 2024 рік також виробництво 12 новітніх винищувачів Су-57.

“Це не такі великі цифри, техніки в зоні бойових дій – це нічого”, – вважає Буданов.

Су-57 ― найсучасніший винищувач Москви, який може використовувати для ударів ракети Х-59 та Х-69. Кодове ім’я НАТО – Felon, тобто “Злочинець”.

Цей надзвуковий бойовий реактивний літак п’ятого покоління включає технології малопомітності та передову авіоніку. Його розробляє Дослідно-конструкторське бюро Сухого.

Су-57

Автор фото,Getty Images

Підпис до фото,Су-57 – російський винищувач п’ятого покоління

Винищувач призначений для знищення всіх видів повітряних цілей у далеких і ближніх боях, враження наземних, надводних цілей з подоланням систем ППО супротивника та моніторингу повітряного простору на великій відстані від місця базування.

У війні з Україною Росія почала використовувати ці літаки ймовірно з літа 2022 року. Про це 21 серпня 2022 року заявляв тодішній міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

У червні 2024 року українська розвідка повідомила про враження цього російського винищувача Су-57.

Інші офіційні джерела в Україні та Росії цю новину не коментували. У повідомленні розвідки не зазначено, хто відповідальний за удар по літаку.

Вплив війни на російську економіку

Бажання закінчити війну до кінця 2025 року пов’язано також і з негативним впливом воєнних дій на економіку РФ, що на той момент стане дуже відчутним, прогнозує очільник ГУР.

Такий прогноз тижнем раніше Буданов озвучував в інтерв’ю українському письменнику Сергію Жадану. Тоді воєначальник також зазначав, що, попри санкції, РФ вдалося втримати свою економіку і перевести її на військові рейки.

Ще рік тому економісти Центрального банку РФ поставили російській економіці діагноз “перегрів”. Це стан, коли вона росте значно швидше, ніж дозволяє її структура. У цей час економіка демонструє дуже позитивні показники, які часто наводять як приклад російська влада.

З того часу ситуація стала лише складнішою: інфляція висока, кадрів не вистачає, а темпи зростання економіки показують багаторічні максимуми. За цими високими темпами ховаються проблеми, що наростають.

Водночас за словами Володимира Путіна, бойові дії “зміцнюють економічну базу” країни, а це, своєю чергою, має призвести до перемоги РФ у війні.

Вплив війни на російське суспільство

“Багато (російських – Ред.) сімей нормально абсолютно сприймають те, що хтось з їх сім’ї загинув, а сім’я отримує величезні кошти”, – прокоментував Буданов особливість російської ментальності.

Кирило Буданов

Автор фото,Ялтинська європейська стратегія (YES)

Підпис до фото,Виступ Кирила Буданова на зустрічі Ялтинської Європейської Статегії (YES)

Водночас він зазначив, що через спад набору добровольців російська влада підняла одноразові виплати, які наразі сягають двох мільйонів рублів (понад 900 тисяч гривень). Це породило шахрайські схеми.

“Ці виплати залежать від регіону, з якого призивається людина”, – розповідає очільник ГУР. – “Людина, яка живе у Владивостоку, приїздить до Москви і призивається з військкомату Москви, бо в Москві вища виплата за підписання контракту, ніж у Владивостоку.”

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...