Bloomberg: західні партнери порушують обіцянки стосовно України

Поділитися:

Деякі союзники України досі не виконали зобов’язання, які підтвердили на саміті Альянсу у Вашингтоні. Йдеться, зокрема, про відправлення щонайменше п’яти додаткових систем ППО дальнього радіуса дії.

Деякі країни-учасниці НАТО не встигають виконати обіцянки стосовно прискорення поставок систем протиповітряної оборони та іншого військового обладнання Україні. Про це агентству Bloomberg розповіли поінформовані джерела.

За словами джерел, деякі союзники України досі не виконали зобов’язання, які підтвердили на саміті Альянсу у Вашингтоні. Йдеться, зокрема, про відправлення щонайменше п’яти додаткових систем ППО дальнього радіуса дії.

Джерела Bloomberg вважають, що обіцяні країнами Альянсу поставки зброї можуть не відбутись до осені, коли Україна очікує відновлення російських ударів по критично важливих об’єктах інфраструктури.

Один із посадовців у розмові з Bloomberg зазначив, що деякі союзники України вчасно не надають військове спорядження українським силам резерву, що негативно впливає на обороноздатність України.

ППО України посилять

Зазначимо, що протиповітряну оборону України для захисту від російських атак буде посилено. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні.

За словами глави держави, він обговорив роботу з партнерами над ППО та новими системами для України. “Ми готуємо посилення”, – каже президент.

Зокрема, Україна працює над тим, щоб країни-сусіди, які є членами НАТО, допомагали їй збивати російські ракети та дрони.

Нагадаємо, Україні потрібно 25 зенітних ракетних комплексів Patriot, щоб повністю закрити небо України.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...