Останні новини:

Безпековий пакет НАТО для України вже назвали “мостом” для членства у Альянсі

Поділитися:

НАТО планує запропонувати Україні пакет заходів безпеки на своєму майбутньому саміті, який послужить “мостом” до можливого членства, але не гарантує негайного вступу.

НАТО планує запропонувати Україні пакет заходів безпеки на щорічному саміті альянсу, який пройде цього літа у Вашингтоні. Втім, як очікується, не прийме давнє прохання країни про вступ до альянсу на тлі вторгнення росії. Про це повідомляє Defense News.

За словами посла США в НАТО Джуліанни Сміт, крім представлення безпекового пакета у липні, приблизно 32 країни завершують роботу над низкою двосторонніх угод щодо підтримки України напередодні саміту. Наразі завершено роботу над 13 угодами.

“Союзники представлять цілий пакет документів, які послужать мостом до їхнього членства в альянсі”, – сказала Сміт у понеділок.

Також додала, що у декларації буде використано “формулювання,  яким ми опишемо прагнення України до членства”.

“Частиною пакету буде інституціоналізація деяких видів двосторонньої підтримки, яка нині надається Україні, і передача її під командування НАТО. Частиною цього буде робота з пошуку нових ресурсів для наших друзів в Україні, а також забезпечення того, щоб ми дали зрозуміти москві, що альянс НАТО нікуди не дінеться”, – вказала  Сміт.

Нагадаємо, президент США Джо Байден доручив своїй команді змінити позицію щодо можливостей для України застосовувати американську зброю для ударів по військових цілях на території рф, але це не стосується ракет ATACMS.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...