Армія РФ завдала удару по підземному сховищу газу, – Bloomberg

Поділитися:

Росія завдала удару по підземному газовому сховищу на заході України під час недільної ракетної атаки та атаки безпілотників, підкреслюючи загрози енергетичній системі країни, які створює війна.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Обстріл пошкодив техніку на землі, повідомив у Facebook голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов. За його словами, саме підземне сховище не постраждало, оскільки воно знаходиться значно нижче поверхні землі.

Кремлівські війська націлили ракети та безпілотники на об’єкти електроенергетики та газу України, йдеться в оперативному повідомленні Міноборони Росії, опублікованому в Telegram. Це була друга подібна цілеспрямована атака на енергосистему України за три дні після масштабного обстрілу в п’ятницю.

За останні три дні російські атаки завдали збитків енергомережі України на 100 мільйонів доларів, повідомив у Facebook генеральний директор національного оператора “Укренерго” Володимир Кудрицький.

Удари в неділю не призвели до зриву поставок газу внутрішнім клієнтам, і Україна продовжує виконувати всі зобов’язання та виконувати бронювання потужностей сховищ іноземними клієнтами, сказав Чернишов.

Нагадаємо, російські окупанти вночі атакували Одеську та Миколаївську області. Після обстрілу в Одесі та області виникли серйозні проблеми з енергопостачанням.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...