ЗСУ вдалося повернути собі позиції завдяки вдалим контратакам на Харківщині, – ISW

Поділитися:

Українські сили відкинули частини 245-го мотострілецького полку РФ від Сотницького Козачка, що на північний захід від міста Харкова.

Сили оборони контратакували ЗС РФ на Харківщині і відбили втрачені позиції. Про це пише у своєму звіті за 14 липня американський Інститут вивчення війни (ISW).

“Українські сили провели локалізовані контратаки на північ і північний схід від міста Харкова і нещодавно відновили обмежені позиції у Вовчанську”, — йдеться в повідомленні.

Аналітики Інституту проаналізували геолокаційні кадри, і вони показали, що “кадирівці” завдавали ударів по Силах оборони у північно-західному Вовчанську, що вказує на те, що українські війська повернули собі деякі позиції в цьому районі.

Українські джерела стверджують, що українські сили відкинули частини 245-го мотострілецького полку РФ від Сотницького Козачка (на північний захід від міста Харкова).

Fullscreen

Бої тривали у Вовчанську та поблизу Глибокого (на північ від Харкова). В НГУ повідомили, що останнім часом кількість атак російської піхоти поблизу Липців (на північ від Харкова) зменшилася, але російські війська посилили авіаудари в цьому районі.

Нагадаємо, що 14 липня повідомлялося, що Сили оборони вибили росіян із Сотницького Козачка на Харківщині, проте вони все одно продовжують спроби відновити вирачені позиції.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
21 Серпня 2024 року - 22:32
На засіданні 20 серпня Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт...
21 Серпня 2024 року - 17:04
Компанія KPMG в Україні розпочала опитування українських СЕО для щорічного...
20 Серпня 2024 року - 17:59
"За" проголосували 265 парламентарів. Цей закон дозволяє судам припиняти діяльність...
19 Серпня 2024 року - 20:51
Прем'єр-міністр Великобританії Кір Стармер дав вказівку раді національної безпеки розробити...