Західні аналітики пояснили свою тривогу з приводу Курської операції

Поділитися:

Український наступ в Курській області Росії залишив союзників Києва у захваті.

Успіх України у Курській області Росії вразив союзників Києва своїм швидким початковим успіхом. Це спростувало уявлення про те, що війна з Росією залишилася безвихідною, і розкрило порожнечу обіцянок Путіна захищати територію за будь-яку ціну.

Про це повідомляє Bloomberg.

Навіть після місяця від початку операції офіційні особи США та Європи досі питаються, що робитиме Київ з 1300 км² російської території, яку зараз контролюють ЗСУ. Деякі західні чиновники бояться, що Україні прийдеться відступити з Курської області, якщо Росія розпочне більш широкомасштабну контратаку.

У той же час, російські війська продовжують свою агресію на сході України, використовуючи чисельну перевагу для прориву оборонних ліній Києва. Це занепокоїло деяких європейських чиновників, які вважають, що операція у Курській області може мати занадто високу ціну.

Видання зазначає, що Україна тримала плани операції усамітненими від своїх союзників, і це стало найбільшим вторгненням на територію Росії з часів Другої світової війни. Ця кампанія виявила слабкість російської оборони, що підірвало думку про довготривалу виснажливу війну, яка була вигідна для Кремля.

Відсутність серйозної російської відповіді підкріпила думку Києва про те, що “червоні лінії” Путіна були порожніми загрозами для США та Європи. Президент Зеленський закликав союзників дозволити Україні використовувати зброю усередині Росії та зняти тиск з українських Збройних Сил. Деякі дипломати союзників тепер погоджуються, що побоювання щодо реакції Путіна були перебільшеними.

Наразі немає ознак того, що союзники готові задовольнити заклики Зеленського використовувати зброю проти Росії. Однак вторгнення показало союзникам, що українські сили здатні провести скоординовані наступи з використанням різних видів зброї, яка постачається західними країнами.

Зеленський заявив, що Курська операція має на меті створити буферну зону для захисту інших міст України від російських атак. Проте, оскільки Росія не має наміру починати серйозні переговори, деякі союзники бояться, що Україна не зможе утримати цю територію достатньо довго, щоб використовувати її як дипломатичний інструмент.

Тим часом, Кремль не передислокував значну кількість військ до Курської області для захисту її. Замість цього окупанти продовжують рухатися ближче до оборонних ліній Києва, особливо до ключових логістичних центрів, таких як Покровськ та Вугледар. Чиновники союзників вважають, що Росії знадобиться набагато більше військ для витіснення українських сил з Курської області.

Зеленський раніше заявляв, що захоплену територію можна використовувати як торгову монету під час переговорів. Однак оскільки Москва не проявляє готовності до серйозних переговорів, деякі союзники боються, що Україна не зможе утримати цю територію достатньо довго, щоб використати її як дипломатичний інструмент.

Bloomberg також зазначає, що офіційні особи не висловлюються відкрито щодо операції, оскільки не хочуть сприяти ескалації з боку Росії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...