Ворог намагався атакувати Торецьк та поніс великі втрати

Поділитися:

Окупанти ввели оперативні резерви під Торецьк для розвитку успіху, але понесли колосальні втрати.

Як повідомляє військовий аналітик Костянтин Машовець, противник був дуже натхненний своїми початковими успіхами в тактичній зоні оборони ЗСУ на Торецькому напрямку, зокрема успіхами передових підрозділів 506-го і 589-го мотострілецьких полків (мсп), коли, скориставшись ефектом тактичної несподіванки, їм вдалося прорватися до східних околиць Південного та до східних околиць Залізного.

Особливо загарбники «взялися за справу», коли їм вдалося прорватися через Юр’ївку в Нью-Йорк в смузі дій 132-ї окремої мотострілецької бригади. Однак з того моменту минув майже тиждень, і за цей час противник лише трохи розширив «кіготь» свого тактичного прориву в бік Нью-Йорка і нарешті вклинився в південно-східну околицю Залізного з боку Південного. Інші ж спроби наступати в лоб зі сторони Майорська на Північне і Дружбу завершилися для ворога, м’яко кажучи, не зовсім вдало… А майже титанічні зусилля щодо подальшого просування в с. Південне в бік вул. Юності коштували росіянам дуже дорого і завершилися безрезультатно.

Очевидно, на Торецькому напрямку темпи просування значно знизилися. Як я й припускав, рішення наступати на Торецьк швидко і в лоб було не найкращим. Тому немає нічого дивного в тому, що все це поступово перетворюється на кровопролитні фронтові бої в міській забудові. З цим разом зникають перспективи швидкого і глибокого просування ворога на Торецькому напрямку. Ефект несподіванки вичерпав себе.

Нагадаємо, Сили оборони України відновили втрачені позиції поблизу Торецька в Бахмутському районі Донецької області, але окупанти мають успіхи поблизу іншого населеного пункту. За даними Інституту вивчення війни (ISW), російські війська продовжують штурми на Покровському напрямку.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...