Ворог має просування на Донеччині та на південному напрямку, — Deep State

Поділитися:

Російські загарбники просунулися поблизу трьох українських населених пунктів. Найактивніше вони атакують позиції ЗСУ на Покровському напрямку.

Українська моніторингова група DeepState, яка відстежує актуальну ситуацію на полі бою, підтвердила просування загарбників поблизу трьох населених пунктів.

Зокрема, за даними спостерігачів, ворог просунувся у Красногорівці та біля Урожайного Донецької області. Крім того, уточнено просування противника біля Роботиного Запорізької області.

Протягом доби в Україні відбулося 144 бойові зіткнення, повідомив у ефірі телемарафону речник Генштабу Дмитро Гуцуляк.

Росія завдала одного ракетного удару та 85 авіаударів (141 КАБ), здійснила понад 4350 обстрілів, зокрема 90 – із реактивних систем залпового вогню.

На Покровському напрямку захисники відбили 48 атак окупантів у районах населених пунктів Новоолександрівка, Веселе, Сергіївка, Желанне, Яснобродівка, Воздвиженка, Іванівка, Тимофіївка та Калинове.

Наступний за кількістю нападів окупантів – Торецький напрямок, на якому ворог 23 рази намагався вклинитися в оборону в районі населених пунктів Північне, Торецьк, Нью-Йорк і Залізне.

На Харківському напрямку росіяни продовжували штурмові дії. Захисники відбили шість атак у районі населених пунктів Тихе та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку ворог провів сім атак у районі Піщаного і Стельмахівки Харківської області.

“На Лиманському напрямку в районах Макіївки, Невського Луганської області та Серебрянського лісництва українські воїни відбили 18 атак росіян”, – сказав Гуцуляк.

На Сіверському захисники відбили чотири атаки в районі населених пунктів Верхньокам’янське, Переїзне та Виїмка.

На Краматорському українські воїни зупинили 12 спроб росіян прорвати оборону в районі Часового Яру.

На Курахівському Сили оборони відбили 16 атак ворога в районі населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка і Парасковіївка.

На Времівському росіяни зробили п’ять безуспішних спроб прорвати оборону в напрямку Степової Новосілки.

“На Оріхівському напрямку відбулося п’ять бойових зіткнень у районі Малої Токмачки, Роботиного та Новоандріївки”, – сказав Дмитро Гуцуляк.

Нагадаємо, 31 липня окупанти здійснили одну з наймасовіших атак на Україну з початку вторгнення та наймасовішу атаку на Київ у 2024 році. У низці областей було оголошено повітряну тривогу, яка тривала майже всю ніч. У столиці та області було чутно вибухи, повідомлялося про роботу ППО.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...
28 Серпня 2024 року - 12:35
У сучасному світі технології стрімко змінюють різні сфери нашого життя,...