Ворог має просування на Донеччині: карти ISW

Поділитися:

На Донеччині фіксують просування російських окупантів поблизу Торецька, та недалеко від Донецька. Водночас, темп просування загарбників через Гродівку у напрямку Покровська може знизитися.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

20 серпня російські загарбники продовжили наступ на Сіверському напрямку, однак підтверджених змін лінії фронту не було.

Російський «воєнкор» розповідав, що путінські війська просунулися на південь і південний схід від Виїмки, але в ISW не знайшли візуального підтвердження цього твердження.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що окупанти продовжили штурми поблизу Верхньокам’янського, біля Спірного, Івано-Дар’ївки, Виїмки та біля Переїзного 19 і 20 серпня.

Російські окупанти продовжували наступальні дії під Часовим Яром, біля Іванівського, Кліщіївки та Андріївки 20 серпня, але підтверджених змін лінії фронту не було.

Війська РФ просунулися на схід і південний схід від Торецька. Геолокаційні кадри, опубліковані 20 серпня, показують, що окупанти просунулися вздовж вулиць Центральна та Молодіжна в північно-західній та західній частині Північного.

Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 14 і 18 серпня, показують, що війська РФ нещодавно просунулися в північно-західній та західній частині Залізного та захопили породний відвал шахти імені Артема.

Українські ЗМІ повідомили, що джерела в керівництві української бригади, яка діяла на Торецькому напрямку, заявили, що ЗСУ все ще контролюють близько 20% Нью-Йорка, але окупанти просуваються в цьому районі.

Російські «воєнкори» повторили заяви, що війська РФ нібито зачистили українські сили від Нью-Йорка, повністю захопили селище та просунулися в напрямку Неліпівки, хоча в ISW не знайшли підтвердження цих тверджень.

Російські окупанти нещодавно незначно просунулися на схід від Покровська. Геолокаційні кадри, опубліковані 20 серпня, показують, що війська РФ просунулися в межах південно-східної частини Гродівки.

У звіті ISW вказується, що російське просування через Гродівку, швидше за все, сповільниться, оскільки окупанти почнуть бої в більш міських районах поселення, і їм може бути важко зберегти поточний темп просування, зокрема далі на захід до Мирнограда та Покровська.

Аналітики пояснюють, що ці міста «є більшими та більш густо урбанізованими порівняно з малими та переважно сільськими населеними пунктами, які російські війська захопили на схід від Покровська та на захід від Авдіївки».

«Темп просування Росії в цьому районі також залежатиме від того, наскільки добре укомплектовані та оснащені будуть українські сили, які захищають ці міста», – йдеться у звіті.

Російські блогери стверджували, що війська РФ також просунулися в районі Маринівки, Миколаївки та Комишівки та в напрямку Новогродівки, але в ISW не знайшли візуального підтвердження цих тверджень.

19 і 20 серпня російські окупанти продовжували наступальні дії в районі Воздвиженки та Михайлівки та в напрямку Зеленого Поля, а також в районі Калинівки, Птичого та Скучного.

Російські загарбники нещодавно просунулися на захід від міста Донецька. Геолокаційні кадри, опубліковані 18 серпня, показують, що війська РФ просунулися в північно-західній частині Красногорівки.

Російські «воєнкори» стверджують, що 20 серпня в Красногорівці тривали бої.

20 серпня російські окупанти продовжували наступальні дії на південний захід від Донецька, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

Російський блогер стверджував, що путінські війська просунулися поблизу Водяного.

19 і 20 серпня тривали бої під Костянтинівкою, Солодким, Водяним, Володимирівкою та Вугледаром.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...