В Самарській області пошкоджено залізничний міст – подробиці

Поділитися:

У російській Самарській області рано-вранці 4 березня пролунав гучний вибух на залізничному перегоні Зірка – Чапаєвськ. Як пишуть росЗМІ, невідомі здійснили спробу підриву опор конструкції.

“Близько 5 години ранку сталися “хлопок” на залізничному мосту через річку Чапаєвка. Рух потягів мостом припинено”, – пише ТАРС.

Низка медіа, включно “РБК” зазначили, що спроба була вдалою; інші, серед яких Baza та Mash, вказують, що “бетонна опора попередньо не пошкоджена”. Руйнувань зазнали металоконструкції об’єкту та його огородження.

Наразі рух мостом не здійснюється, на місці події працюють вибухотехніки та спецслужби. Експерти нині займається вивченням питання, чи зможе він витримати навантаження.

У ГУР МО факт виведення мосту з ладу підтвердили.

“Залізнична гілка використовувалась державою-агресором для транспортування військових вантажів, зокрема інженерних боєприпасів, вироблених заводом АТ “полімєр” у місті чапаєвск самарської області”, – йдеться у дописі відомства.

За його оцінкою, швидко відремонтувати конструкцію не вдасться. На це піде кілька тижнів.

Як відомо, днями українська воєнна розвідка розповіла, що вибухи на інфраструктурних об’єктах у рф є відповідальністю російської влади. У ГУР МО наголосили, що в росії продовжується деградація інфраструктури, частково завдяки “справді небайдужих громадян, які роблять усе, щоб власну країну звільнити швидше у єдиний законний спосіб – збройної боротьби проти кривавого путінського режиму”.

Нагадаємо, у ніч на суботу, 2 березня, на росію летіли БпЛА. Їхні уламки після збиття впали на будинок у Санкт-Петербурзі та пошкодили його. Крім нього також постраждали і автомобілі, які були припарковані поблизу. Росіяни вважають, що дрони намагалися атакувати ТЕЦ або нафтобазу “Ручьи”, яка знаходиться неподалік.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...