У ISW розповіли про неефективність спроб Росії відповісти на вторгнення ЗСУ на Курщину

Поділитися:

Російська влада та військове командування створюють складну та наразі неефективну структуру для відповіді на операцію Сил оборони в Курській області. Координаційна рада, яку створили в Кремлі, поки що не запрацювала.

Такий висновок зробили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

“Кремль і російське військове командування створюють складну, повторювану та поки що неефективну структуру командування й управління для відповіді на українське вторгнення в Курській області”, — зазначили вони.

Зокрема, аналітики акцентували, що міністр оборони Росії Андрій Бєлоусов оголосив про створення “координаційної ради” при Міністерстві оборони Росії з військових питань і питань безпеки в Бєлгородській, Брянській і Курській областях.

Бєлоусов заявив, що координаційна рада має на меті покращити підтримку російських сил, що прикривають державний кордон, і буде здійснювати нагляд за ефективним забезпеченням матеріально-технічними засобами, координацією між силами, що реагують на загрози вздовж державного кордону, інженерним облаштуванням території та військово-медичним забезпеченням.

Російський диктатор Володимир Путін поставив їй завдання, однак вона поки що не вжила помітних кроків для встановлення чіткішого розподілу обов’язків.

“Затримка зі створенням складної російської структури в Курській області продовжує підкреслювати той факт, що Кремль не зміг спланувати можливість значного українського вторгнення в Росію. Вторгнення України в Курську область, ймовірно, розширить уявлення Кремля про те, якого типу українські операції можливі вздовж кордону, і підкреслить, що Путін і Кремль страждають від стратегічного браку уявлень”, — зазначили аналітики ISW.

Вони припустили, що Кремль має більш скоординований підхід до забезпечення свого контролю над російським інформаційним простором, ніж до розв’язання військових проблем і проблем у Курській області. Російська влада та пропагандисти, схоже, розпочали узгоджену кампанію з дискредитації не пов’язаних з Кремлем так званих військових блогерів та каналів у соціальних мережах, які поширюють інформацію про українські операції в Курській області одразу вторгнення.

“Кремль, ймовірно, намагається поспіхом створити новий інформаційний простір, в якому переважатимуть вибрані російські мілітарні блогери та визнані російські державні пропагандисти”, — акцентували експерти.

Нагадаємо, українські офіційні особи вживають заходів для консолідації та координації управління українськими операціями в Курській області, продовжуючи висвітлювати успіхи України.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...