Сили оборони уночі атакували РФ та Крим – що відомо

Поділитися:

Пропагандисти рф пишуть, що російська ППО нібито збила 21 безпілотник.

Росію масово атакували безпілотники в ніч на вівторок, 30 січня. Дрони долетіли й до окупованого Криму. Росіяни вже похвалилися десятками збитих повітряних цілей та відсутністю поранених та руйнувань.

Про це пишуть російські пропагандисти з посиланням на російське Міноборони. За їхніми даними, російська ППО нібито збила 21 безпілотник.

З них 11 – над тимчасово окупованим Кримом, 5 – над Бєлгородською областю, 3 – над Брянською, 1 – над Калузькою, 1 – над Тульською. Що цікаво, від російської Тули чи Калуги до межі Харківської області України понад 600 кілометрів.

Губернатор Калузької області Владислав Шапши повідомив, що внаслідок атаки обійшлося без серйозних руйнувань. Поранених теж начебто немає.

“Уламки безпілотника, знищеного на околиці Калуги, впали на дах нежитлової споруди, спалахів та постраждалих немає”, – заявив губернатор регіону, додавши, на місці нібито падіння уламків станом працювали оперативні служби.

Проте найгучніше було в окупованому Криму, де, за словами окупантів, працювала ППО. Зокрема, про вибухи вранці 30 січня повідомляли жителі Севастополя, Качі та Сакського району.

Пропагандисти заявили, що ППО нібито відбила всі атаки на Крим, в тому числі й над акваторією в районі Бельбека. Водночас кримський гауляйтер Развожаєв повідомив, що всі служби перевели у стан бойової готовності. Окупанти вже фіксують пошкодження інфраструктури. Жителів Криму закликали зберігати спокій.

Нагадаємо, у країнах, що межують з Росією частіше почали говорити про нові можливі загрози війни.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...