Росіяни відпрацювали нову тактику наступальних боїв на Харківщині – ISW

Поділитися:

Російське наступлення у Харківській області сповільнилось.

За останню добу російське наступлення на півночі Харківської області ймовірно сповільнилося. Аналітики вважають, що це сталось через нову тактику військових і значні втрати росіян. Окупанти планують об’єднати свої плацдарми у Липцях і Вовчанську та створити «буферну зону» на кордоні. Про це повідомило Інститут вивчення війни (ISW).

ISW зазначив, що російські війська зосереджуються на створенні «буферної зони» на кордоні, а не на глибокому проникненні в Харківську область. Український Генштаб оголосив, що почав «зачистку» Вовчанська, наносячи удари по російським штурмовим групам у місті.

Начальник Генштабу ЗСУ генерал-майор Анатолій Баргилевич припустив, що окупанти втратили до 1 740 солдатів на цьому напрямку лише за останню добу.

Кілька джерел повідомили, що окупанти використовують нову тактику – невеликі штурмові групи до п’яти осіб проникають на українські позиції і потім об’єднуються з іншими групами для нанесення ударів. У Вовчанську було зафіксовано дії окупантів таким методом.

Аналітики ISW вважають, що тактика невеликих штурмових груп може призвести до збільшення російських втрат і сповільнення наступу на цьому напрямку. Якщо темпи російських операцій залишаться низькими, окупанти, ймовірно, зосередяться на закріпленні нових позицій і об’єднанні плацдармів у Липцях і Вовчанську для створення «буферної зони» на кордоні, замість продовження просування вглиб області.

Нагадаємо, за словами секретаря РНБО Олександра Литвиненка, понад 30 тисяч російських загарбників наступають на півночі Харківської області. За даними посадовця, на початку українського кордону було до 50 тисяч окупантів. Литвиненко заявив, що українські воїни готові до відбиття. Наразі тривають важкі бої.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...