Росіяни планують перерізати плацдарм ЗСУ на Харківщині

Поділитися:

Російські окупанти продовжують просуватися із захопленого Піщаного до лівого берега ріки Оскіл, прагнучи розрізати плацдарм ЗСУ між Боровою  та Куп’янськом.

Про погіршення ситуації на відтинку Борова — Куп’янськ і загрозу перерізання плацдарму ЗСУ напередодні увечері повідомили аналітики DeepState. За їхніми даними, противник рухається у бік автошляху Борова-Куп’янськ Вузловий-Куп’янськ, який є основним логістичним шляхом. Росіяни просуваються з окупованого Піщаного на південь та на північ. До Осколу їм лишилося кілька кілометрів.

“На початку окупації Піщаного кацапи спочатку продовжили атакувати в сторону Колісниківки, а потім північніше, виходячи на висоту. Але зустрівши опір, вони почали шукати інший вектор руху та знайшли слабке місце в низині в сторону н. п. Кругляківка, де і мали останні успіхи. Сили Оборони докладають зусиль, щоб зупинити ворога, зокрема, постійно йде робота з допомогою дронів. На сьогоднішній день, кацапи штурмують наявними силами і є перспективи їх вичерпання. Але якщо вони підтягнуть туди резерви, то наявний ресурс дасть їм змогу розвивати свій успіх і загрожує обриву логістики, що стане дуже поганим наслідком”, — повідомляють експерти.

Росіяни знищують у цьому районі дороги та переправи авіацією.

Військовий оглядач, координатор групи “Інформаційний спротив”, полковник Збройних сил України Костянтин Машовець повіломляв, що на цьому відтинку противник наступає силами 1-ї Гвардійської танкової армії: “таманської” мотострілецької дивізії, 4-ї “кантемирівської” танкової дивізії  та просувається до річки Оскіл за напрямками Піщане — Кругляківка, Піщане — Колісниківка.

Ще 16 вересня, за його даними, передові підрозділи противника перебували на відстані трохи більше трьох кілометрів, а від Колісниківки на 2,5 — 2,8 км.

“Якщо нічого не зміниться, а я поки що не бачу до того якихось підстав, противник, вочевидь, протягом якогось найближчого часу зуміє вийти на лівий берег р. Оскіл на відрізку Глушківка – Кругляківка і в такий спосіб розріже наш плацдарм на р. Оскіл на дві частини: меншу, північну (Куп’янську) і більшу, південну (Борову)”, — пише Машовець.

За даними Генштабу, минулої доби на Куп’янському напрямку сталося 16 ворожих атак біля Петропавлівки, Синьківки, Глушківки, Кругляківки, Лозової та Стельмахівки.

Нагадаємо, у липні росіяни окупували Піщане та почали просуватися до Осколу на Харківщині. Тоді від Піщаного до позицій ЗСУ лишалось трохи більше 10 кілометрів.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
25 Вересня 2024 року - 11:00
«Аптека 9-1-1» та Київський медичний університет напередодні Дня фармацевтичного працівника...
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...