Росія стягує резерви для наступу на сході України

Поділитися:

Російські війська, ймовірно, залучають до бойових дій на сході України тактичні та оперативні резерви. Окупанти мають на меті не дати можливості українським військам стабілізуватись. Однак цих резервів буде недостатньо для того, щоб зруйнувати українську оборону.

Росіяни залучають резерви, щоб не дати українським військам стабілізуватись

Російські війська залучають тактичні та оперативні резерви до бойових дій на сході України, намагаючись зберегти та потенційно посилити темпи поточних російських наступальних операцій. Так вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті, з посиланням на українського військового оглядача Костянтина Машовця йдеться, що російське військове командування виділяє тактичні й оперативні резерви для наступальних зусиль на Лиманському напрямку, поблизу Бахмута, а також на заході та південному заході Донецької області, щоб не дати українським військам стабілізуватись.

Машовець у своєму аналізі пише, що багато з цих резервів були призначені для передбачуваного російського прориву української оборони, а не обов’язково для підтримки поточних російських наступальних операцій проти стабілізації українських оборонних позицій.

Він додав, що російські сили все ще мають відповідні резерви для подальшого посилення наступальних операцій, але цих резервів, ймовірно, буде недостатньо, щоб дозволити російським військовим зруйнувати українську оборону.

Експерти підкреслюють, що здатність Росії досягти значних здобутків все ще залежить від рівня підтримки України Заходом, і тривалі затримки західної допомоги у сфері безпеки збільшать ризик значних операційних здобутків Росії в довгостроковій перспективі.

Добре забезпечені українські сили довели, що вони можуть перешкодити російським силам отримати навіть незначні успіхи під час широкомасштабних російських наступальних зусиль, і немає підстав сумніватися, що українські сили за достатньої допомоги Заходу у сфері безпеки зможуть стабілізувати нинішню лінію фронту

Наступ росіян сповільнився: що відбувається на фронті – британська розвідка

Розвідка Великої Британії проаналізувала ситуацію на лінії фронту в Донецькі області, де фіксують сповільнення просування російських окупаційних військ. Про це йдеться в розвідувальному огляді британського Міноборони.

Повідомляється, що Росія зосередить операції на захід від Авдіївки та Мар’їнки Донецької області. На ці напрямки припадає 60% зареєстрованих російських атак за останні чотири тижні.

Втім, за даними розвідки, середня кількість повідомлень про щотижневі атаки РФ зменшилася на 60% з кінця лютого 2024 року, коли середньотижневий показник сягав 600 атак.

“Ймовірно, загальна ситуація буде складною для українських сил у найближчі тижні, оскільки Росія продовжить відновлювати сили та завдавати ударів по пріоритетних напрямках”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вночі 14 березня захисники неба України збили 22 із 36 “Шахедів”. Частина ударних БПЛА і ворожі ракети атакували об’єкти в Харкові та Сумській області.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...