РФ не хоче переводити частину війська у Курську область — в ISW назвали причину

Поділитися:

Російське командування не хоче передислоковувати війська у Курську область через бажання уникнути зриву наступальної операції на Сході.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

В Інституті вивчення війни зауважили, що більшість з військових формувань, які Росія розгорнула у Курській області, – це підрозділи, укомплектовані солдатами строкової служби та нерегулярними формуваннями, для протидії ситуації, що склалася в цьому російському регіоні.

“Ці підрозділи, ймовірно, першими відреагують, навіть якщо російське військове командування вирішить перекинути додаткові, більш досвідчені підрозділи з інших частин театру воєнних дій”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією, російське військове командування перекинуло сили з невизначених оперативних резервів, додаткові підрозділи, укомплектовані призовниками, спецназ (Головне розвідувальне управління Генерального штабу Росії [ГРУ]), сили спеціальних операцій (ССО), додатковий чеченський спецназ «Ахмат», що діє під егідою Міністерства оборони Росії, а також 1-й армійський корпус Донецької народної республіки (АК ДНР) і колишніх військовослужбовців «Групи Вагнера» у райони Курської області.

“Російське військове командування, можливо, перекидає до Курської області більш досвідчені та краще забезпечені фронтові підрозділи зі східної або південної України, але для прибуття таких підрозділів до Курської області, ймовірно, знадобиться додатковий час”, – зазначили експерти.

Російський військовий блогер повідомив, що підрозділи 44-го армійського корпусу (Ленінградський військовий округ) російського Північного угруповання військ діють поблизу Рильська, однак припустив, що російське військове командування, можливо, перекидає підрозділи, які накопичило для наступальної операції на півночі Харківської області.

Якщо це правда, то, можливо, російське військове командування вирішило, що зрив наступальної операції на півночі Харківської області є необхідною жертвою, уникаючи при цьому передислокації з більш пріоритетних ділянок фронту.

Більш масштабна передислокація російських військ з прифронтових районів, ймовірно, буде повільнішою, і більш боєздатні фронтові підрозділи можуть почати прибувати до Курської області в найближчі дні.

Нагадаємо, 30 липня ISW написав, що російські війська інтенсивно рухаються в напрямку Покровська та мають значні тактичні успіхи.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи