Ракетна загроза з моря: Гуменюк розповіла, які види атак може застосовувати ворог

Поділитися:

Війська РФ можуть завдати чергового ракетного удару протягом дня 9 травня зважаючи на «символізм», але «ворог може вичекати і вдатися до атаки вночі, або вже наступного дня», зазначила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

«Ми говоримо про те, що ворог продовжуватиме тероризувати і спрямовувати свої зусилля на те, щоб тримати в напрузі населення протягом щонайменше сьогоднішнього дня точно. Тому треба уникати скупчень людей, дійсно свідомо ставитися до небезпеки, яку окупанти наразі несуть», – каже Гуменюк.

За її словами, наразі в Чорному морі корабельне угруповання армії РФ складає 18 одиниць, із яких п’ять ракетоносіїв. З урахуванням того, що «вночі росіяни трохи відстрілялися, але ще щонайменше 28 ракет типу «Калібр» вони тримають напоготові».

«Вони мали потужні плани на 9 травня, щоб прозвітувати про свої якісь «перемоги», знаємо про їх тяжіння до символізму тощо. Дійсно, продемонструвати техніку на парадах вони не можуть, то хотіли на полі бою. Але й тут зазнали поразки. Тому ворог буде шукати будь-яку іншу «перемогу», – зазначила Гуменюк.

Вона не виключила, що «тилові регіони України можуть опинитися під загрозою ракетних атак», в тому числі і протягом дня 9 травня.

Нагадаємо, Київ був атакований ракетами Х-101 із чотирьох стратегічних бомбардувальників Ту-95МС вранці 9 травня, протиповітряна оборона збила близько 15 цілей.

 

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи