Останні новини:

Попри залучення Росією додаткових резервів ЗСУ вдалося просунутися на Харківщині – ISW

Поділитися:

Українські воїни відновили втрачені позиції на північ від Харкова та ведуть контратаку вздовж бурелому на південний схід від Глибокого.

Як йдеться у  звіті  Інституту вивчення війни (ISW), російські “військори” заявили про контратаку ЗСУ навколо Глибокого.

Один міліблогер зазначив, що українські контратаки ускладнюють ситуацію для окупантів у цьому районі.

Декілька російських джерел також повідомили про українські контратаки у Вовчанську та його околицях, але стверджували, що росіяни нібито просунулися на 1,8 км вздовж фронту завширшки 4,5 км на північ від Вовчанська і досягають успіхів у районі агрегатного заводу.

Російські та українські джерела припустили, що РФ залучила резерви на “північній осі” Харківської області. Масштаб залучення резервів залишається невідомим.

Російське джерело стверджувало, що підрозділи 155-ї окремої морської піхотної бригади (Тихоокеанський флот) РФ діють поблизу Вовчанська. Нещодавно ISW фіксував підрозділи цієї бригади на Мар’їнському напрямі.

“Якщо це правда, то поява підрозділів 155-ї ОМСБр у районі Волчанська може свідчити про передислокацію з Донецького спрямування на Харківське з метою посилення російського угрупування в Харківській області, що також може частково пояснити дискусії російських резервів, що надходять до району”, – йдеться у звіті.

Представник Харківського угруповання військ ЗСУ Юрій Повх зазначив, що окупанти також намагаються будувати зміцнення навколо захоплених позицій у регіоні. Український Генштаб повідомив, що загарбники 12 та 13 червня здійснили невдалі наземні атаки поблизу Глибокого, Вовчанська та Тихого.

Нагадаємо, за даними російських воєнкорів, українські сили здійснювали контратаки поблизу села Кліщіївка, що розташоване на південний схід від Часів  Яру.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
26 Червня 2024 року - 20:01
Це будуть стрілецькі підрозділи загальною кількістю 8 тисяч поліціянтів
26 Червня 2024 року - 19:52
26 червня Рада Євросоюзу продовжила тимчасовий захист для українців, що перебувають...
26 Червня 2024 року - 15:23
Бренд Schweppes з'явився в 1783 завдяки завзятості одного винахідника, який...
22 Червня 2024 року - 21:15
Для впровадження в Україні електронних повісток необхідно ухвалити відповідне законодавство