Останні новини:

Окупанти відновили ініціативу на полі бою

Поділитися:

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що російські війська відновлюють ініціативу на полі бою, що дозволить їм визначати майбутні маневри української армії. Щоб керувати театром подій на полі бою, ЗСУ потрібно більше зброї.

РФ відновила ініціативу на полі бою

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що російські сили відновили ініціативу на полі бою після українського контрнаступу у 2023 році. За даними експертів, Росія, ймовірно, зможе визначити час, місце та масштаб майбутніх наступальних операцій в Україні, якщо Україна буде проводити активну оборону на всьому театрі воєнних дій.

Президент України Володимир Зеленський під час нещодавньої пресконференції заявив, що Росія готує новий наступ, який може розпочатися наприкінці травня або влітку 2024 року. Також Зеленський заявив, що в українських військових є чіткий план протидії російським силам.

У звіті ISW йдеться, що російські сили матимуть можливість маневрувати концентрацією резервів і визначати, як і куди розподіляти ресурси, змушуючи Україну відповідати оборонно, поки Росія зберігає стратегічну ініціативу.

“Українські сили можуть відмовити Росії в цих можливостях, якщо українські сили матимуть достатньо засобів, щоб кинути виклик російській ініціативі та продовжити власні наступальні операції у 2024 році”,- читаємо в аналізі.

Партнери нададуть Україні далекобійну зброю

Уночі у Єлисейському палаці відбулась багатостороння зустріч, присвячена війні в Україні та підтримці українського війська. Ініціатором таких розмов був президент Франції Еммануель Макрон. За підсумками перемовин, Макрон оголосив, що буде створена коаліція для постачання Україні “ракет і бомб середньої й великої дальності для завдавання глибоких ударів”.

Він додав, що також існує консенсус щодо нарощування спільного виробництва озброєнь з Україною та розвитку її власної військової промисловості.

Макрон наголосив на необхідності для західних країн прийняти більш проактивний підхід, який “визнає розвиток загрози як з військової, так і зі стратегічного погляду”.

Як зазначає французьке видання Le Monde, конференція стала платформою для Макрона, щоб позиціювати себе як провідного захисника України в Європі на тлі побоювань, що американська підтримка в найближчі місяці може ослабнути.

Еммануель Макрон заявив, що “не може виключити” відправлення західних сухопутних військ на війну в Україні. За його словами, це питання обговорювалось під час зустрічі, однак, не було досягнуто консенсусу.

“Сьогодні немає консенсусу щодо офіційного, схваленого відправлення військ. Але з погляду динаміки нічого не можна виключати”, – сказав Макрон журналістам після зустрічі.

Макрон відмовився надати подробиці про те, які країни розглядають можливість відправлення військ, сказавши, що він вважає за краще зберегти певну “стратегічну неясність”.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
5 Липня 2024 року - 17:07
Команда українського криптомедіа Incrypted організувала в Києві масштабну конференцію Incrypted...
4 Липня 2024 року - 21:48
У Міністерстві економіки України нагадали алгоритм бронювання від мобілізації для підприємства
4 Липня 2024 року - 18:17
Цьогоріч Скандинавія побила туристичні рекорди через спеку на європейських курортах
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...