Останні новини:

Найближчим часом має відбутися великий обмін полоненими між Україною та РФ, — Bloomberg

Поділитися:

За словами журналістів, кожна сторона планує звільнити 90 полонених. Цей обмін збільшить загальну кількість ув’язнених, обміняних за посередництва ОАЕ цього року, до майже 1400.

Україна і Росія мають обмінятися 180 полоненими в рамках угоди, яка організована за посередництва Об’єднаних Арабських Еміратів. Про це пише видання Bloomberg з посиланням на свої джерела.

Повідомляється, що це буде вже шостий обмін цього року, організований державою ОАЕ.

У матеріалі йдеться, що кожна сторона планує звільнити 90 полонених. Цей обмін збільшить загальну кількість ув’язнених, обміняних за посередництва ОАЕ цього року, до майже 1400.

За словами журналістів, ОАЕ виступали посередником у багатьох угодах не тільки між Росією і Україною, а й між Росією і США, наприклад, коли вони надавали логістичну підтримку і визначали місце обміну, коли Москва звільнила зірку баскетбольної WNBA Брітні Грайнер в обмін на засудженого торговця зброєю.

Видання зазначило, що на початку червня глава Кремля Володимир Путін заявив, що Росія утримує 6465 українських військовополонених, тоді як влада в Україні говорила про 1348 росіян.

Нагадаємо, 26 червня Україна повернула з полону 90 воїнів, серед яких були захисники Маріуполя і ЧАЕС. Як розповів голова ОП Андрій Єрмак, обміну військовополоненими посприяли ОАЕ. Серед них військові із ЗСУ, НГУ, ДПСУ.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...