МАГАТЕ почало перемовини про створення зони ядерної безпеки на ЗАЕС

Поділитися:

У Міжнародному агентстві з ядерної енергії (МАГАТЕ) планують терміново створити охоронну зону ядерної безпеки на Запорізькій АЕС. Агентство вже почало перемовини з цього питання.

Про це інформує «Енергоатом» на своїй сторінці у Телеграм.

За опублікованою інформацією, генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі провів зустріч із заступницею держсекретаря США з питань контролю над озброєнням і міжнародної безпеки Бонні Дженкінс.

«У центрі уваги — термінове створення охоронної зони ядерної безпеки на Запорізькій АЕС. Пріоритетом залишається робота із забезпечення безпеки ядерних об’єктів України, і підтримка США високо цінується», – написав гендиректор у Twitter.

22 вересня Рафаель Гроссі повідомив про початок переговорів з представниками України та росії щодо створення зони безпеки на окупованій Запорізькій АЕС. Представники МАГАТЕ провели окремі зустрічі з українською та російською сторонами.

У МАГАТЕ наголошують, що ситуація з ядерною безпекою та охороною на станції залишається нестабільною, зокрема через постійні обстріли. Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі підкреслив, що на окупованій ЗАЕС терміново потрібно створити зону ядерної безпеки та захисту.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Червня 2024 року - 21:15
Для впровадження в Україні електронних повісток необхідно ухвалити відповідне законодавство
21 Червня 2024 року - 20:12
Під час мобілізації підприємства критичної інфраструктури мають право забронювати своїх співробітників від...
21 Червня 2024 року - 19:49
Уряд підтримав зміни до закону, планується замінити паперове посвідчення ветерана...
21 Червня 2024 року - 14:33
Гроші — одна з важливих складових у житті, а кредитування...