КНДР запустила балістичну ракету над Японією

Поділитися:

Північна Корея вп’яте за останні 10 днів запускає балістичні ракети. Остання ракета – середньої дальності – у вівторок пролетіла над Японією.

У Білому домі запуск назвали небезпечним і безрозсудним рішенням, яке свідчить про відверте ігнорування країною резолюції Ради Безпеки ООН, а також міжнародних норм безпеки.

Радник з питань національної безпеки США Джейк Салліван заявив, що США продовжать захищати Японію та Південну Корею, а також докладатимуть зусилля  для обмеження можливостей КНДР. Йдеться про використання нею заборонених балістичних ракет, а також зброї масового винищення. До цього процесу долучаться союзники, а також міжнародні партнери з ООН.

У Євросоюзі рішуче засудили навмисну спробу КНДР поставити під загрозу безпеку в регіоні.

Очільник Європейської Ради Шарль Мішель назвав запуск ракети «Невиправданою агресією і кричущим порушенням міжнародного права» і додав, що ЄС солідарний як з Японією, так і з Південною Кореєю.

 Тим часом у Токіо повідомили, що балістична ракета пролетіла над північною частиною Японії, внаслідок чого спрацювало екстрене оповіщення про повітряну небезпеку. Ракета впала у Тихому океані. Влада країни закликала мешканців північних регіонів підготуватися до евакуації.

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда назвав дії Північної Кореї варварськими і заявив, що уряд продовжить збирання та аналіз інформації.

Нагадаємо, у вересні 2022 року у КНДР ухвалили закон, який передбачає на офіційному рівні застосування ядерної зброї. Зокрема, її можуть використати у «випадку загрози», у разі нападу на керівництво країни, і задля перемоги у війні.

За словами Кім Чен Ина, закріплення ядерного статусу країни – незворотне. 

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
5 Липня 2024 року - 17:07
Команда українського криптомедіа Incrypted організувала в Києві масштабну конференцію Incrypted...
4 Липня 2024 року - 21:48
У Міністерстві економіки України нагадали алгоритм бронювання від мобілізації для підприємства
4 Липня 2024 року - 18:17
Цьогоріч Скандинавія побила туристичні рекорди через спеку на європейських курортах
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...