Британська розвідка заявила, що РФ не може прикривати т. о. Крим своїми силами ППО

Поділитися:

Успішні атаки України на Крим призвели до того, що російська ППО втрачає здатність ефективно прикривати свої об’єкти на окупованому півострові. Таку думку висловили у Міноборони Британії.

Оцінивши останні удари по об’єктах окупантів у Криму, британська розвідка підсумувала, що за останній місяць Росія вже вчетверте втрачає свої засоби ППО.

У Міноборони Британії кажуть, що РФ буде змушена розосередити повітряні засоби, ризикувати втратою більшої кількості літаків чи передислокували засоби ППО з інших напрямків.

«Крім того, через розосередження літаків дальньої розвідки А-50 окупантам доведеться збільшувати кількість льотних годин і частоту вильотів. Це своєю чергою призведе до збільшення проблем з технічним обслуговуванням їхніх літаків», – додають британці.

Нагадаємо, російський контрнаступ розпочався на Харківщині 10 травня. Ворог атакує з двох напрямків: Вовчанського та Липецького. За цей час були вдруге окуповані понад 10 населених пунктів. Наприкінці минулого тижня ЗСУ вдалося стабілізувати фронт. Максимальне вклинення ворога становить 10 кілометрів углиб Харківщини. 18 травня російський президент Путін заявив, що у них немає планів захопити Харків.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
20 Вересня 2024 року - 19:08
Європейський Союз попередив корпорацію Apple Inc. про необхідність відкрити свої...
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи