Армія РФ готує потужну контратаку в Курській області: що відомо

Поділитися:

На Курському напрямку українські військові зараз стримують атаки ворога, проте росіяни готують потужну контратаку.

За рахунок вдалих дій на напрямку Українськ-Гірник російські загарбники зуміли притиснути єдину логістичну артерію, що йшла на Невельск і частину Красногорівки з “Великої землі” і як наслідок за два дні військові остаточно втратили ці населені пункти, повідомив аналітик групи “Левіафан” Микола Мельник.

Бої в Курській області

“Це — логічно. Битву за цей район ми програли під Мемриком зараз лише наслідки. І слава нашим хлопцям, які в цих нелюдських умовах так довго протримались, але наголошую, зараз треба думати не за чотири нах*р нікому не потрібні посадки, а за людей, які з останніх сил б’ються в напівоточенні”, — заявив Мельник.

За його словами, на Курському напрямку на більшості відтинків військові перейшли до стримування атак росіян, які поки що проводять розвідку боєм, але судячи по тому на який відстані від лінії боєзіткнення вони створюють склади БК, які ми потім зриваємо, то вороги дуже потужно готуються  контратакувати.

При цьому Мельник підкреслив, що угрупування військ ворога, які затиснені між річкою Сейм і українським кордоном продовжують бути відрізаними від основних сил росіян, спроби накинути понтони розбиваються об українські HIMARS.

“На Торецькому напрямку шляхом введенея додаткових підрозділів ЗСУ вдалось вибити ворона з Неліпівки і вирівняти лінію фронту. Це, безсумнівно, важливий тактичний успіх. В умовах тотальної переваги противника у силах та засобах наші військові щосекунди чинять подвиг, вгризаючись у землю. І ми маємо берегти наших солдат, а не робити їх заручниками відірваних від реальності доповідей “на верх”, — заявив Мельник.

Нагадаємо, ворог просунувся на Донецькому напрямку і почав готувати для ЗСУ кліщі.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...