Зараз Китай продає США менше товарів, ніж Мексика чи Канада – Вloomberg

Поділитися:

Мексика та Канада витіснили Китай як провідних постачальників товарів у США, оскільки ближній ринок стимулює диверсифікацію ланцюгів постачання.

Про це повідомляє Telegtam “Перший Бізнесовий“.

Згідно з останніми нескоригованими даними Міністерства торгівлі, США імпортували з Китаю товарів на суму близько 203 мільярдів доларів США за перші шість місяців року, що на 25% менше, ніж за аналогічний період 2022 року. Цифри не скориговані на інфляцію.

Зараз ця азіатська країна є третім за величиною постачальником товарів до США після Мексики та Канади. Імпорт товарів з Мексики зріс на 5,4% у першому півріччі порівняно з роком раніше. Замикають першу п’ятірку Німеччина та Японія.

Однак, оскільки споживачі в США стають більш розбірливими у своїх витратах на товари, попит на китайські товари, включаючи телефони та одяг, охолоджується. У той же час проблеми з ланцюгом постачання в роки пандемії викликали поштовх до більшої диверсифікації логістики, що вже призводить до збільшення імпорту з північних і південних сусідів.

Згідно зі звітом Міністерства торгівлі у вівторок, імпорт США з Китаю впав у червні до 33,5 мільярдів доларів, що є найнижчим показником з моменту початку пандемії. Загальний дефіцит торгівлі товарами США з Китаєм скоротився протягом місяця.

Нагадаємо, в умовах накладених на росію санкцій за розв’язання війни проти України, ключовим експортером для росії залишається Китай.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
5 Липня 2024 року - 17:07
Команда українського криптомедіа Incrypted організувала в Києві масштабну конференцію Incrypted...
4 Липня 2024 року - 21:48
У Міністерстві економіки України нагадали алгоритм бронювання від мобілізації для підприємства
4 Липня 2024 року - 18:17
Цьогоріч Скандинавія побила туристичні рекорди через спеку на європейських курортах
3 Липня 2024 року - 21:03
Уряд дозволив міжвідомчій робочій групі, що займається мобілізацією військовозобов’язаних держслужбовців...