Останні новини:

Європейський газ подорожчає до 2024 року високо через занепокоєння щодо українського трубопроводу, – Bloomberg

Поділитися:

Європейські ціни на газ зросли до найвищого рівня цього року після повідомлення про те, що українські війська захопили ключовий пункт транзиту газу біля кордону з Росією. Порівняльні ф’ючерси встановилися на 4,8% вище до 38,45 євро за мегават-годину, що є найвищим показником з грудня.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Неофіційний російський військовий блог Рибар повідомив, що українські війська захопили пункт газозабору біля міста Суджа. Твердження не можна було перевірити незалежно. У російському державному ПАТ «Газпром» відмовилися від коментарів, як і в Міноборони та Генштабі Збройних сил України.

Станція «Суджа» є частиною останнього газопроводу, який транспортує російський газ до Європи через Україну. Хоча після війни Європа докладала зусиль, щоб відмовитися від російського газу, потенційне скорочення поставок все одно буде шоком, що підштовхне ціни для споживачів і промисловості. Європа не ввела санкцій щодо російського газу, і частина континенту все ще залежить від нього.

Оператор української газотранспортної системи повідомив у щоденному звіті, що потоки на четвер будуть у межах норми. Так звані номінації вказують на поставки, а фактичні поставки можуть змінюватися. Раніше «Газпром» повідомляв у щоденному оновленні, що в середу потоки були на звичайному рівні.

Нагадаємо, акції китайських сільських комерційних банків, що базуються в провінції Цзянсу, впали після того, як регулятори розпочали розслідування проти кредиторів за маніпулювання цінами на ринку облігацій.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...