Останні новини:

ЄЦБ знижує ставки, оскільки інфляція спадає, – Bloomberg

Поділитися:

Європейський центральний банк знизив процентні ставки вдруге цього року через зниження інфляції до 2% і занепокоєння щодо розвитку економіки.

Ключову депозитну ставку знизили на 25 базисних пунктів до 3,5% — як і прогнозували всі опитані Bloomberg аналітики. ЄЦБ повторив, що не може прийняти певний курс щодо витрат на запозичення.

«Ми залишатимемося залежними від даних», — сказала президент ЄЦБ Крістін Лагард журналістам у Франкфурті, додавши, що рішення в четвер було одноголосним. Це особливо виправдано з огляду на невизначеність, якої багато. Шлях до зниження не визначений заздалегідь – ні за послідовністю, ні за обсягом», — сказала вона.

Трейдери зробили зворотні ставки на подальше пом’якшення, і тепер прогнозують зростання на 36 базисних пунктів до кінця року. Це означає, що додаткове скорочення на чверть пункту повністю оцінено, і ймовірність повторного такого кроку становить менше 50%.

Нагадаємо, у розвинутих економік світу може з’явитися нова причина сподіватися на більш міцне зростання в наступному році, якщо деякі з найбільш безглуздих прогнозів щодо нафти досягнуть своєї позначки.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...