ЄЦБ прогнозує зниження процентної ставки в грудні: інфляція наближається до цілі 2%, – Bloomberg

Поділитися:

Франкфурт, 15 квітня 2023 року – Офіційні особи Європейського центрального банку (ЄЦБ) вважають, що нове зниження процентної ставки в грудні є дуже ймовірним, оскільки інфляція встановиться на рівні 2% швидше, ніж передбачалося. За словами джерел, знайомих із ситуацією, зростання цін може досягти цієї мети в першому або другому кварталі 2025 року, що відкриває двері для подальшого пом’якшення монетарної політики.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Рішення на останньому засіданні ЄЦБ у 2024 році також допоможе захистити економіку та забезпечити м’яку посадку. У четвер центральний банк втретє за рік скоротив витрати на запозичення, зумовлені похмурими сигналами щодо зростання приватного сектора та більш різким, ніж очікувалося, уповільненням цін у єврозоні. Таким чином, депозитна ставка досягла 3,25% з піку в 4%.

Хоча інфляція впала до 1,7%, чиновники бачать, що вона знову прискорюється, перш ніж стабільно досягти цілі. Президент ЄЦБ Крістін Лагард зазначила, що ризики зниження інфляції переважають загрози підвищення, але відмовилася коментувати, коли і як швидко будуть знижені ставки.

Ринки посилили ставку на подальше послаблення, і зараз інвестори очікують, що скорочення на чверть пункту триватимуть у квітні 2025 року, а не в березні, як передбачалося раніше. Деякі трейдери також починають робити ставки на 50 базисних пунктів у грудні.

Нагадаємо, нафтовий ринок залишається в стані невизначеності, оскільки багато трейдерів висловлюють песимістичні прогнози щодо перспектив на 2025 рік.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...