Вартість нафти «стрибає», оскільки заклик Лівії припинити продажі посилює напругу на Близькому Сході, – Bloomberg

Поділитися:

Нафта подорожчала після того, як східний уряд Лівії заявив, що припинить експорт, посилюючи напруженість на Близькому Сході. Це сталося після того, як ізраїльські удари по об’єктах «Хезболли» на півдні Лівану викликали занепокоєння щодо ширшого конфлікту.

Про ситуацію пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

West Texas Intermediate подорожчав на 3,5% і перевищив 77 доларів за барель. Офіційні особи східного уряду Лівії закликали припинити видобуток і експорт нафти через загострення політичної боротьби за контроль над центральним банком країни. Східний уряд назвав це «форс-мажорними обставинами», які застосовуються до всіх родовищ, терміналів і нафтових об’єктів.

«Це справжні бочки, які можна втратити, тому фізичний ринок буде жорсткішим на той час, поки він триватиме», — сказав Джованні Стауново, товарний аналітик UBS Group AG. Скільки може тривати такий збій, важко оцінити.

Цей крок є останнім у політичній боротьбі за контроль над центральним банком і нафтовими доходами. Цього місяця Лівія вже зіткнулася з частковим видобутком після збоїв на деяких основних родовищах. Значна частина експорту країни доставляється через порти на сході, в основному постачаючи ринки Європи. Минулого місяця Лівія видобувала близько 1,15 мільйона барелів на день.

Нагадаємо, через кілька годин після того, як 100 ізраїльських військових літаків атакували південний Ліван, знищивши тисячі ракетних установок “Хезболли” під час так званого превентивного удару, Близький Схід підготувався до масштабної пожежі, яка може залучити Іран та його союзні збройні формування.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...