В Єврозоні збільшується невідповідність настроїв споживачів стану економіки, – Bloomberg

Поділитися:

Деяких з найбільш оптимістичних споживачів Єврозони можна знайти в одній із економік регіону, що показала занепад. Тут йдеться про Німеччину.

Про це пише видання “Перший Бізнесовий“.

Ця невідповідність виявилася у вівторок, коли стало відомо, що країна є єдиним великим членом валютної зони, який зазнав падіння виробництва протягом другого кварталу. Натомість дані опитування за липень, опубліковані одночасно, показали ще одне покращення настрою споживачів у Німеччині.

Настрої в найбільшій економіці Європи, згідно з індикатором, складеним Європейською комісією, зараз трохи нижчі за рівень, на якому вони були в лютому 2022 року, коли почався спад після вторгнення Росії в Україну. Ні Франція, ні Італія не наближаються до цього порогу.

Розбіжність між дедалі веселішими споживачами та курсом «стоп-старт» для економіки країни, яка спостерігала щоквартальне зростання протягом менш ніж половини часу перебування на посаді канцлера Олафа Шольца, можна частково пояснити підвищенням зарплати.

«Розвиток реальної заробітної плати вплинув на це. Споживчі настрої не такі сильні, як до пандемії, але купівельна спроможність зросла», — сказала Крістіане фон Берг, головний економіст кредитної страхової компанії Coface.

Відзначено поєднання підвищення заробітної плати та послаблення інфляційного тиску. У першому кварталі 2024 року німецькі працівники відзначили історичний приріст реальної заробітної плати — найвищий з початку збору даних у 2008 році.

Нагадаємо, цього року економіка Китаю робила ставку на стрімкий розвиток промислового виробництва.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...
30 Серпня 2024 року - 23:15
Міністерство економіки на Комітеті Ради підтвердило, що наразі працює над...
29 Серпня 2024 року - 17:15
Одна з найстрашніших для України битв у 2014 році під...