В Азії розповсюджуються активні дії США по зміні глобальних ланцюжків поставок, – Bloomberg

Поділитися:

США перебудовує азіатські торгівельні шляхи, причому робить це доволі успішно. Останні заяви Байдена стосовно введення нових мит на китайські товари – це лише один з кроків, бо робота у цьому напрямку йде вже багато років.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Напруженість між Китаєм та США впливає на торгівлю. Зокрема, саме цим пояснюють експерти бурхливий у всіх сенсах експорт товарів виробництва Тайваню до США. Натомість Китай вже не має доступу до деяких ланцюжків поставок – він просто відійшов на другий план.

Свіжі дані стосовно обсягів експорту з Тайваню на ринки ША показав, що продажі зросли більше ніж на 80% у порівнянні із квітнем 2023 року. Зараз показники експорту з островів мають рекордні значення, натомість експорт товарів з Тайваню до Китаю значно скоротився за цей же період.

У вівторок адміністрація Джо Байдена підвищила мита на доволі великий перелік китайських продуктів. Зокрема, йдеться про комп’ютерні мікросхеми, сонячні панелі, електромобілі – і це лише найболючіші позиції для Китаю. США пояснює це тим, що Китай наповнює ринок занадто дешевими товарами, що заважає американським виробникам. За прогнозами Білого дому, цьогорічні зміни матимуть вплив на поточний річний імпорт приблизно на 18 мільярдів доларів.

Нагадаємо, у першому кварталі 2024 року японська економіка продемонструвала стрімке падіння.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...