Останні новини:

Уряд Польщі придумав, як розблокувати кордон з Україною

Поділитися:

6 січня міністр сільського господарства Польщі Чеслав Сєкерський має відвідати Жешув, щоб підписати угоду з фермерами, повідомляє видання Rzeczpospolita. Ці домовленості допоможуть розблокувати прикордонний перехід Шегині-Медика.

“Угода створить позитивну динаміку, яка також дозволить автоперевізникам у майбутньому зняти блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною. Цього тижня перед прикордонними переходами в Корчовій та Медиці була черга з понад тисячі фур. Його довжина перевищила 50 кілометрів”, – повідомляють журналісти видання.

Нагадаємо, фермери з асоціації “Ошукане село” повернулися до блокування переходу між Україною та Польщею в Медиці. Перша блокада тривала місяць, з 23 листопада по 24 грудня 2023 року, і була призупинена напередодні Різдва після зустрічі з міністром сільського господарства Чеславом Сєкерським і державним секретарем Міхалом Колодзейчаком.

Зараз фермери повернулися до окупації польсько-українського переходу, хоча уряд пообіцяв задовольнити їхні вимоги, які стосуються як питань імпорту продуктів харчування з України, так і суто польських фінансових питань.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...