Україна та Росія планують продовжувати подачу газу, поки точиться боротьба, – Bloomberg

Поділитися:

Росія та Україна мають намір продовжувати надходити трубопровідним газом до Європи, навіть якщо тривають бойові дії поблизу ключового транскордонного пункту транзиту палива.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Обидві сторони не мають наміру припиняти потоки через газозабірну станцію «Суджа» в Курській області Росії, повідомили джерела, які побажали залишитися конфіденційними. Найбільше вторгнення України на територію Росії з моменту вторгнення Кремля до її сусіда у 2022 році підштовхнуло європейські ціни на газ до найвищого рівня цього року через побоювання, що постачання будуть перервані. Проте обидві сторони мають фінансовий стимул підтримувати потік палива.

Для Києва транзит газу забезпечує вирішальні кошти для його зруйнованої війною економіки — на суму близько 1 мільярда доларів у 2021 році — тоді як Європа залишається одним із найбільших клієнтів Росії для трубопровідного газу.

Україна хоче, щоб її вважали надійним партнером Європи, сподіваючись, що трейдери регіону будуть більше використовувати її величезні газові сховища. І у неї є вагомі причини для захисту інфраструктури, оскільки трубопроводи, які не використовуються, можуть стати об’єктами військових атак або прийти в занедбаність, ремонт яких буде дорогим.

Нагадаємо, Володимир Путін під час телеефіру різко перебив виконуючого обов’язки губернатора регіону, який сказав, що українські військові взяли під контроль 28 міст і сіл у прикордонній Курській області Росії.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...
2 Вересня 2024 року - 16:52
Весною 2024 року в Україні почала функціонувати нова система обліку...