Останні новини:

Угорщина та Словаччина просять допомоги ЄС у питанні транзиту російського газу через Україну, – Bloomberg

Поділитися:

Угорщина та Словаччина попросили Європейський Союз допомогти переконати Україну відновити транзит великого російського постачальника нафти «Лукойл» до Східної Європи.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Будапешт і Братислава готові подати на Україну до суду, щоб вирішити проблему за відсутності угоди, заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто після зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі в понеділок. Минулого місяця Київ посилив санкції проти ПАТ «Лукойл», фактично заборонивши компанії використовувати Україну як транзитну країну для своєї нафти.

Енергетика розглядається як потенційний важіль впливу на прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який був шипою в оці України через неодноразові спроби накласти вето або пом’якшити санкції ЄС проти Росії після повномасштабного вторгнення в Україну.

Угорщина прагне так званих консультацій, у рамках яких Європейська комісія має три дні, щоб знайти рішення від імені постраждалих країн-членів ЄС, сказав Сійярто. Якщо виконавча влада ЄС зазнає невдачі, Угорщина та Словаччина звернуться до арбітражного суду для винесення рішення з цього питання. Також угорський прем’єр додав, що вважає дії України порушенням угоди про асоціацію країн ЄС.

Нагадаємо, ЄЦБ утримує ставки на стабільному рівні, оскільки для наступного зниження потрібні додаткові дані.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...
9 Вересня 2024 року - 18:42
Ресторан української новітньої кухні GALUSHKA KYIV, який розташувався у самому...