Останні новини:

У США ввели нові тарифи на сталь та алюміній, який Китай поставляє через Мексику, – Bloomberg

Поділитися:

Адміністрація президента Джо Байдена застосує нові тарифи на поставки сталі та алюмінію, що перенаправляються через Мексику. Таким чином США намагається запобігти обходу Китаєм існуючих зборів через так звану перевалку.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Про підвищення тарифів було оголошено в середу, воно передбачає застосування 25% тарифів на сталь, що надходить з Мексики, яка не була розплавлена ​​та не розлита в цій країні, США чи Канаді. Про це заявив директор Національної економічної ради Білого дому Лейл Брейнард. США, Мексика і Канада мають угоду про вільну торгівлю.

Тепер на алюміній, відлитий або виплавлений у Китаї, Росії, Ірані чи Білорусі, який надходить через Мексику, стягуватиметься 10% мито. Заходи набувають чинності в середу.

Ці кроки, зроблені спільно з президентом Мексики Андресом Мануелем Лопесом Обрадором, слідують за більш широким оголошенням про тарифи, націлені на товари та продукти з Китаю. Білий дім прагне запобігти тому, що може стати потоком сталевих та алюмінієвих виробів через надлишок у Китаї, другій за величиною економіці світу.

Зміна вплине на невеликі обсяги існуючих поставок, але має на меті запобігти майбутньому сплеску, повідомили офіційні особи, знайомі з цим заходом, на умовах анонімності.

Нагадаємо, зростання цін у Росії прискорилося, ця тенденція існує вже шостий місяць поспіль.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...