Останні новини:

У США може настати найбільший дефіцит федерального бюджету за межами кризових періодів, – Bloomberg

Поділитися:

США знаходяться на шляху до досягнення найбільшого дефіциту федерального бюджету за межами кризових періодів, таких як пандемія Covid-19, глобальна фінансова криза та Друга світова війна. Надзвичайно великий дефіцит є ще одним приводом для гри в звинувачення в рік виборів у Вашингтоні: республіканці засуджують витрати демократів, що вийшли з-під контролю, а демократи заперечують та кажуть, що основною причиною є зниження податків республіканцями, яке призвело до скорочення доходів.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

Дефіцит фінансового року, що закінчується 30 вересня, становитиме майже $1,9 трлн. Це відповідає 6,6% валового внутрішнього продукту згідно з прогнозами, опублікованими у п’ятницю Управлінням управління та бюджету США, яке є підрозділом Білого дому. За оцінками безпартійного Бюджетного управління Конгресу, розрив ще більший — 6,7%.

За даними OMB, державні доходи цього року досягнуть 17,6% ВВП, що трохи вище за середній показник у 17,2%, який спостерігався в США з 1984 по 2023 рік. Проте загальні витрати перевищуватимуть середній показник за цей період ще більше — від 24,2% до 21,1%. Ці дані, схоже, підтверджують аргумент республіканців про те, що джерелом проблеми є вищі витрати.

Але більш пильний погляд показує складнішу картину. Проблема не у витратах, які Білий дім та Конгрес мають узгоджувати щороку на все, включаючи оборону, освіту, національні парки та продовольчу допомогу. Згідно з прогнозами, дискреційні витрати в поточному бюджеті складуть 6,4% ВВП і будуть нижчими від середнього показника за 40 років у 7,5%.

Нагадаємо, цього тижня міністр фінансів Джанет Єллен приєднається до міністрів фінансів країн Великої двадцятки у Ріо-де-Жанейро для низки зустрічей, присвячених нагальним глобальним питанням.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
17 Жовтня 2024 року - 12:50
Зараз чернігівські пивовари представляють потужний всеукраїнський бренд
15 Жовтня 2024 року - 12:06
Тривалий вплив колишніх європейських імперій на зростання є основою дослідження...
6 Жовтня 2024 року - 23:03
Верховна Рада України досягла важливої угоди з військовим керівництвом щодо...