У РФ знову дозволили експорт бензину, – Bloomberg

Поділитися:

Після того, як місцевий попит всередині країни було втамовано, Росія знову готова експортувати бензин. Поки що дозвіл на експорт тимчасовий. Згідно з постановою уряду, підписаною 17 травня прем’єр-міністром Михайлом Мішустіним і опублікованою в понеділок, нафтопереробникам дозволено експортувати бензин з 20 травня по 30 червня.

Про це пише Telegram “Перший Бізнесовий“.

В першу чергу експорт дозволили, аби запобігти надмірним запасам на НПЗ, оскільки внутрішні постачання задовольняють попит. У поясненні до постанови йшлося про те, що таке рішення прийнято з огляду на «насичення внутрішнього ринку» і «для недопущення падіння обсягів переробки нафти на окремих НПЗ через завищення запасів бензину».

Нагадаємо, що РФ обмежила експорт бензину 1 березня 2024 року, причому строком на 6 місяців. Це зробили через побоювання, що паливо всередині країни стане дефіцитом, а на додаток буде й різкий стрибок цін на тлі президентських виборів. В той же час українські БПЛА, що завдають удари по російських НПЗ, завдали клопоту Росії. І це не враховуючи той факт, що навесні було заплановано ремонт одразу кількох великих НПЗ у країні. Станом на зараз, як кажуть в російському уряді, дефіциту палива вдалося уникнути.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
22 Червня 2024 року - 21:15
Для впровадження в Україні електронних повісток необхідно ухвалити відповідне законодавство
21 Червня 2024 року - 20:12
Під час мобілізації підприємства критичної інфраструктури мають право забронювати своїх співробітників від...
21 Червня 2024 року - 19:49
Уряд підтримав зміни до закону, планується замінити паперове посвідчення ветерана...
21 Червня 2024 року - 14:33
Гроші — одна з важливих складових у житті, а кредитування...