Останні новини:

США та Катар не нададуть Ірану 6 мільярдів доларів – Вloomberg

Поділитися:

США досягли неофіційної домовленості з Катаром про припинення розподілу 6 мільярдів доларів доходу від нафти, до якого Іран мав доступ в рамках обміну полоненими, оскільки адміністрація Байдена перевіряє потенційну причетність Тегерана до нападу ХАМАС на Ізраїль минулого тижня.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Міністерство фінансів має мовчазну угоду з Катаром, якому було доручено розподілити гроші, не схвалювати заявки на отримання коштів, які іранські організації мали намір витратити на ліки та гуманітарні товари. Раніше заступник міністра фінансів Уоллі Адейемо поінформував демократів Конгресу про цей крок.

.Виручка від продажу нафти в розмірі 6 мільярдів доларів була переведена з Південної Кореї до Катару в рамках досягнутої у вересні угоди про обмін громадян США, які утримуються в іранських в’язницях, на кількох іранців, які перебувають у в’язницях США.

Нагадаємо, трохи більше тижня тому здавалося, що ціни на нафту нарешті почали падати. Тепер війна на Близькому Сході загрожує зберегти їх на високому рівні — а разом з цим і інфляцію.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...