Споживчі запозичення США зростають найповільніше з кінця 2020 року – Bloomberg

Поділитися:

Споживчі запозичення в США сповільнилися до мінімуму за понад два роки в травні, відображаючи перше зниження непоновлюваних кредитів з початку пандемії.

Про це повідомляє Telegram “Перший Бізнесовий“.

Згідно з даними Федерального резерву в понеділок, загальний обсяг кредитів зріс на 7,2 мільярда доларів, що є найменшим зростанням з листопада 2020 року. Цифра без поправки на інфляцію виявилася нижчою за всі прогнози.

Невідновлювані кредити, такі як позики на навчання в школах і купівлю транспортних засобів, скоротилися на 1,3 мільярда доларів, що стало першим падінням з квітня 2020 року.

Відновлювана заборгованість за кредитами, яка включає кредитні картки, зросла на 8,5 мільярда доларів, що є уповільненням після різкого зростання за попередні два місяці. Кредитні картки, випущені комерційними банками, мали ставку 20,68% у травні, що є рекордом за даними ФРС з 1972 року.
Заглядаючи вперед, фінанси домогосподарств із студентськими боргами будуть готові до подальшого напруження. Понад 40 мільйонів американців відновлять виплати студентських кредитів цієї осені після трирічної паузи.

Нагадаємо, Американський забудовник Wasatch Group має намір побудувати в Україні житловий комплекс, а також у партнерстві з благодійною організацією To Ukraine With Love близько 600 мебльованих модульних будиночків.

Підписуйтесь на Перший Бізнесовий в Telegram і Facebook і читайте найважливіші і найсвіжіші новини першими!

Читайте також
19 Вересня 2024 року - 19:33
На думку вчених-кліматологів, за серією штормів стоять різні метеорологічні явища,...
15 Вересня 2024 року - 22:56
Для цього потрібно надати певні документи
13 Вересня 2024 року - 17:22
ПРРО не тільки фіскалізує чеки і працює з...